မားသားအလြမ္းေၿပ နွမ္းၿပစ္..။





မစံပယ္တို႕က အေမ႔ကိုစၿပီး မာမီမာသားအေမလို႔ ေခၚေလ႔ရွိပါတယ္..။ အခုေတာ႔ဖုန္းေခၚရင္း အတိုေကာက္ မားသားလို႔ပဲေခၚပါတယ္..။ မစံပယ္တို႔အေမက အိမ္မွာမနက္ခင္းစာဆိုလည္း တစ္ရက္နဲ႔တစ္ရက္မတူေအာင္ လုပ္ေကၽြးေလ႔ရွိပါတယ္..။ ထမင္းေၾကာ္၊ မုန္႔တီဖတ္သုတ္၊ ေခါက္ဆြဲသုတ္..၊ ထမနွဲ..၊ ေကာက္ညွင္းေပါင္း..။ တစ္ေန႔တစ္မ်ိဴးမရိုးရေအာင္ ပူပူေႏြးေႏြးေကၽြးေလ႔ရွိပါတယ္..။ မစံပယ္တို႔ငယ္ငယ္က ေက်ာင္းကမုန္႔ဆိုင္ေသးေသးေလးေတြကေန ေနၾကာေစ႔၊အခ်ဥ္ထုတ္ေတြေတာ႔ စားတတ္ပါတယ္..။ ဒါေပမယ္႔ လက္သုပ္စံုလိုမ်ိဴးေတြက်ေတာ႔ စားေလ႔မရွိပါဘူး..။ အေမက အၿပင္စာေတြကို ေကၽြးေလ႔မရွိတာမို႔ မစံပယ္လည္း အၿပင္စာစားဖို႔ဆိုရင္ တြန္႔ေနတတ္ပါတယ္..။ ေနာက္မွသာ အိမ္နဲ႔အေ၀းမွာေနရေတာ႔ အၿပင္ထမင္းဆိုင္လိုမ်ိဴးေတြမွာ ၾကံဳသလိုစားရတတ္ေပမယ္႔ တတ္နိုင္သေလာက္ မစံပယ္ကေတာ႔ ကိုယ္တိုင္ခ်က္ၿပဳတ္စားဖို႔ပဲ အားထုတ္ေလ႔ရွိပါတယ္..။ဆီမ်ားမ်ားနဲ႔ ဟင္းခ်ိဳမွံဳ႕ေတြထည္႔ခ်က္တတ္တဲ႔ ကိုယ္မၿမင္ရာမွာခ်က္တဲ႔အၿပင္စာေတြကိုစားရမွာ မစံပယ္ေနာက္တြန္႔တတ္ပါတယ္..။


အစပိုင္းကေတာ႔ အၿပင္စာမစားတတ္ပဲရွိေပမယ္႔ ကိုယ္တိုင္ကလည္း ေကာင္းေကာင္းမခ်က္တတ္ပါဘူး..။ အခုမွ ဟိုဘေလာ႔ဒီဘေလာ႔ဖတ္ရင္း မစံပယ္မွာ မီးဖိုေခ်ာင္ပစၥည္း ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရွိလာပါၿပီ..။ ကိုယ္တိုင္ခ်က္..၊ ကိုယ္တုိင္အ၀အၿပဲစားရတာလည္း သေဘာက်ပါတယ္..။ လုပ္ရင္းနဲ႔ပိုလုပ္တတ္လာတာ ေတြ႔ရပါတယ္..။


ညေနက ေဖ႔စ္ဘုတ္မွာ အဂၤလန္ကဆရာမ နွမ္းေလွာ္နဲ႔ပ်ားရည္နဲ႔နွယ္စားေနတာေတြ႔ရတာနဲ႔ မစံပယ္လည္း မလုပ္ၿဖစ္တာၾကာၿပီၿဖစ္တာ အေမ႔လက္ရာလိုမ်ိဴး နွမ္းၿပစ္စားခ်င္စိတ္ၿဖစ္လာလို႔ ထလုပ္လိုက္ပါတယ္..။ အေမတို႔လာတံုးကယူလာတဲ႔နွမ္းေလွာ္ထုတ္ၾကီးကလည္း တစ္၀က္ေလာက္က်န္ေနပါေသးတယ္..။ ေၿမပဲဆံေရာဦးမလို႔လုပ္တာ ေရာရင္မေကာင္းပါဘူးဆိုၿပီး မေရာဘဲထားလုိက္ပါတယ္..။






ဆီမ်ားေနပံု
လုပ္နည္းကေတာ႔ ဆီဒယ္ပိုင္းအရင္တယ္ပါတယ္..။ ဆီက်က္ရင္ ဒီက၀ယ္တဲ႔ထန္းလ်က္ခဲသံုးခဲ ထည္႔လိုက္ပါတယ္..။ ထန္းလ်က္ေတြက အပူထဲမွာၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းေပ်ာ္ပါတယ္..။ မစံပယ္က ဇြန္းနဲ႔ထိၿပီး ဆီထဲမွာ လွည္႔ေမႊေပးပါတယ္..။ ေမႊရင္းနဲ႔ထန္းလ်က္ခဲက ေသးေသးလိုက္လာၿပီး ေပ်ာ္က်သြားပါတယ္..။ ဆားနည္းနည္းနဲ႔ မန္က်ည္းသီးမွည္႕တကယ္႔နည္းနည္းကို ေရေဆးၿပီးထည္႔ပါတယ္..။ ထန္းလ်က္ခ်ိဴခ်ိဴထဲမွာ အဲဒီမန္က်ည္းနွစ္ေလးစားလုိက္ရရင္ အအီေၿပသြားတတ္ပါတယ္..။ ခဏေမႊေပးၿပီး ထန္းလ်က္န႔ံလည္းေမႊးေနၿပီ..၊ အေရာင္လည္းပိုညိဳလာၿပီဆိုမွ နွမ္းေလွာ္ကို လိုသေလာက္(သင္႔ေတာ္သေလာက္)ေလာင္းထည္႔လိုက္ပါတယ္..။ လင္းပန္ထဲကိုလည္း ဆီနည္းနည္းထည္႔ၿပီး ဇြန္းေလးနဲ႔ပြတ္ေပးထားပါတယ္..။ လင္ပန္းနဲ႔ထန္းလ်က္နဲ႔ကပ္မေနေအာင္ပါ..။ ၿပီးတာနဲ႔ ထန္းလ်က္နဲ႔နွမ္းေလွာ္ဒယ္ပိုင္းကို လင္ပန္းထဲေလာင္းထည္႔လိုက္ပါတယ္..။ မစံပယ္လုပ္တာ ဆီထည္႔တာနည္းနည္းမ်ားသြားလို႔ ဆီေတြအေပၚကေ၀႔တက္ေနပါတယ္..။ ဇြန္းဖင္ေလးနဲ႔ မ်က္နွာၿပင္ညီေအာင္ လိုက္သပ္ေပးၿပီး ေ၀႔ေနတဲ႔ဆီေတြကို ပန္းကန္ေလးထဲကို ကဲ႕ပစ္လိုက္ပါတယ္..။ တကယ္ကေတာ႔ မစံပယ္ဆီမ်ားမ်ားစားခဲပါတယ္..။ အခုေတာ႔ သင္႔ေတာ္ရံုဆိုၿပီး အရင္ကထက္ေတာ႔ ပိုစားေနပါၿပီ..။


မစံပယ္က အခ်ိဴေတြ၊ အအီေတြ စားလွပါတယ္..။ အခုနွမ္းၿပစ္လုပ္တာလည္း ဆီထည္႔တာ မွန္းတာလြဲလို႔ နည္းနည္းမ်ားသြားပါတယ္..။ ၅ က်ပ္သားနီးပါးေလာက္ရွိသြားပါတယ္..။ ထန္းလ်က္သံုးလံုးနဲ႔ဆို ဆီကအဲေလာက္မလိုတာ ေတြ႕ရပါတယ္..။ ဆီကမ်ားလြန္းေတာ႔ ေပါင္းမသြားဘဲ အေပၚမွာအိုင္ထြက္ေနတာကို ကဲ႔ထားလိုက္ပါတယ္..။ ထမင္းလည္းအစားမ်ားပါတယ္..။ ၀က္ပုပ္ၾကီးၿဖစ္မွာစိုးေပမယ္႔ တခါတေလလည္းစားတာပါပဲ..။ တခါတေလေတာ႔ ေလ႔က်င္႔ခန္းထလုပ္ပါတယ္..။ မလုပ္တာက မ်ားပါတယ္..။






ဆီကဲ႔ၿပီးပံု

2 comments:

  1. အစ္မ ႏွမ္းျပစ္ကို ပုလင္းတစ္လံုးအသံုျပဳၿပီး ဒလိမ့္တုန္းလို မလွိမ့္ေတာ့ဘူးလား၊ အိမ္မွာတုန္းက အန္တီေဒၚေဒၚေလး ဆို မုန္႕ေၾကာ္အိုးကင္းျပားထဲထည့္ၿပီး လိွမ့္မယ္ထင္တယ္ေနာ္။ ေနာက္ၿပီး မပူမေအးအခ်ိန္ေလးမွာ မွန္ကူကြက္ပံု ဆႏြင္းမကင္းပံု ရေအာင္ ဒါးနဲ႕လွီးလို႕ေနမွာေပါ့၊ အစားႀကိဳက္တဲ့ သမီးမ်ားကေတာ့ ဦးဦးဖ်ားဖ်ား ေဘးအနားသား အစအနေလးေတြ ေကာက္ၿပီးေလြးၾကမယ္ထင္တာပါပဲ။ ထန္းလ်က္နဲ႕စာလွ်င္ ႀကံသကာက အေရာင္လွလို႕ ႀကံသကာ သံုးမယ္လို႕လဲေတြးမိပါတယ္၊ ေျမပဲယို ဆိုလွ်င္ေတာ့ နီညိဳညိဳအေရာင္ကို လိုခ်င္တာမို႕ ထန္းလ်က္ကို ပိုသံုးတာလား ေတြးၾကည့္မိေနတာပါ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. ဒီက Palm Sugar ဆိုတာနဲ႔လုပ္တာ..။ ေကာင္းဘူး..။ ၿမန္မာနိုင္ငံက ထန္းလ်က္က ေအးသြားမွ ဖဲ႔စားလည္း ဖဲ႔လို႔မခက္ဘူး..။ ဖြယ္ဖြယ္ေလးပဲ..။ ဒီ Palm Sugar ၾကီးက ၾကံသကာအရသာၾကီးနဲ႔ ဖဲ႔လို႔မရလို႔ ငရုတ္က်ည္းေပြ႕နဲ႔ ထုယူရတယ္..။ ထန္းလ်က္ေတာင္ ကိုယ္နိုင္ငံကထန္းလ်က္မွ ေကာင္းတာ..။

      Delete