မႏၱေလး ေမွာင္ ေမွာင္သည္ဆီက မုန္လာဥခ်ဥ္ အလြမ္းေၿပ..။



မစံပယ္က အစားကို အကုန္စံုေအာင္ စားတတ္တာ ေတြ႔ရပါတယ္..။ :D ခ်ဥ္ခ်ဥ္၊ ခ်ိဴခ်ိဴ၊ အီအီ.. အကုန္ၾကိဳက္ပါတယ္ ရွင္..။ ဟင္းခ်က္နည္း၀က္ဆိုဒ္တကာကိုလွည္႔ၿပီး သြားေရက်တာလည္း ညတိုင္းနီးပါးပါပဲ...။ အခ်ဥ္ေလးလည္း စားခ်င္တယ္..။ လဘက္ေလးလည္း စားခ်င္တယ္..။ အသားေၿခာက္ဖုတ္လည္း စားခ်င္တယ္..။ အကုန္စားခ်င္တယ္..။

မုန္လာဥခ်ဥ္စားခ်င္တာ နည္းမေတြ႔လို႔ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ လုပ္မစားရဘူး..။ အခုေတာ႔ က်န္တဲ႔စားစရာေတြက အီေနၿပီမို႔ မုန္လာဥခ်ဥ္တည္ဖို႔ အလွည္႔ေရာက္လာပါၿပီ..။ မိုးေကာင္းသူ၀က္ဆိုဒ္ထဲက ၿမန္မာမုန္ညင္းခ်ဥ္တည္တဲ႔နည္းနဲ႔ပဲ မုန္လာဥခ်ဥ္ကို တည္ပါတယ္..။

၁။ ထမင္းအိုးအရင္တည္ၿပီး ဆန္ေဆးေရယူပါတယ္..။
၂။ထမင္းမက်က္ခင္ မုန္လာဥကိုအခြံခြာ၊ ေရေဆးၿပီး အ၀ိုင္းပါးပါးေလးေတြ လွီးပါတယ္..။
၃။ခါၾကက္ဥလည္း လွီးၿပီး အစိပ္ေလးေတြ စိပ္ပါတယ္..။
၄။ထမင္းက်က္ခါနီးရင္ ထမင္းအိုးထဲက ထမင္းပူကို နွစ္ဇြန္းၾကီးၾကီးေလာက္ ေကာ္ယူၿပီး အေအးခံထားပါတယ္..။
၅။ထမင္းေအးရင္ ဟင္းခပ္ဇြန္း နွစ္ဇြန္းစာေလာက္ ဆားကို ထမင္းေပၚထည္႔ၿပီး စိစိပါေအာင္ နယ္ပါတယ္..။
၆။ နယ္ၿပီးရင္ ေရေဆးထားတဲ႔ မုန္လာဥၿဖဴ၊ ခါၾကက္ဥေတြနဲ႔ ထမင္းဆားနယ္ကို ဇလံုၾကီးထဲမွာ ထည္႔နယ္ပါတယ္..။
၇။နယ္ၿပီးသြားရင္ ဗူးခြံထဲထည္႔ၿပီး ဆန္ေဆးေရ ေလာင္းထည္႔ပါတယ္..။ မီးဖိုထဲမွာပဲ က်ိဴးတိုးက်ဲတဲေနေရာင္ေလးေအာက္ ေရာက္ေအာင္ ထားထားေပးပါတယ္..။ သံုးရက္ထိမေစာင္႔နိုင္လို႔ နွစ္ရက္နဲ႔တင္ ခ်ဥ္သေလာက္ေလးနဲ႔ ပဲမုန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း..၊ ၾကက္သြန္နီပါးပါးလွီးထားတာနဲ႔ ငံၿပာရည္၊ ဆား၊ ဆီထည္႔ၿပီး သုပ္စားပါတယ္..။ ေတာ္ေတာ္ေလးစားလိုက္ရပါတယ္..။

ဒီေန႔ေတာ႔ မုန္လာခ်ဥ္တင္မကဘဲ မုန္လာပြင္႔တစ္၀က္ကိုပါ ဒီနည္းနဲ႔ပဲ အခ်ဥ္တည္ထားလိုက္ၿပန္ပါၿပီ..။ အစားအေသာက္ကေတာ႔ အလုပ္လုပ္စရာရွိတာ လုပ္ကိုင္ေနရင္းကို စားခ်င္ေနစိတ္က အေတြးကေရာက္ေရာက္သြားၿပီး စားခ်င္ေနတာပါ..။ ဒီရက္ပိုင္းေတြမွာ မစံပယ္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေတြလည္း တိုးေနပါတယ္...။ :D



အသိတစ္ေယာက္က စားခ်င္တယ္ဆိုလို႔ ဓာတ္ပံုရိုက္ၿပထားတာေလးပါ..။ တစ္ခါသုပ္စားထားၿပီးကာစ လက္က်န္က်န္တဲ႔ပံုပါ..။

No comments:

Post a Comment