အညာသေဘၤာသီးသုပ္..။



မစံပယ္တို႔ေဒသမွာ သေဘၤာသီးသုပ္က ေဆာင္းတြင္းမွာပဲေရာင္းၾကသည္ထင္သည္..။ အခ်ိန္ၿပည္႔မရပါ..။ သေဘၤာသီးသုပ္၀ါ၀ါထိန္ထိန္ေလး စားရလွ်င္ မစံပယ္မွာ ၾကိဳက္လွသည္..။ (ဟမ္..မၾကိဳက္တာဘာရွိလို႔လဲ..။ ရွိပါဘူး..။:D) တစ္ခါကလည္း ေဖ႔စ္ဘုတ္ထဲကအစ္ကိုတစ္ေယာက္က သူ႔ေဒသက သေဘၤာသီးသုပ္ပံုတင္ကာ သူ႔သူငယ္ခ်င္းေတြကို ကလိသည္..။ ထိသြားသည္ကေတာ႔ မစံပယ္တည္း..။ သေဘၤာသီးသုပ္စားခ်င္သည္..။ သေဘၤာသီးအစိမ္းသည္ရွာသည္..။ ေၾသာ္..ေတြ႔ၿပီ..။ မစံပယ္၀ယ္ေနက်ဆိုင္မွာ ေန႔တုိင္းရသည္ပဲ..။ ေစ်းလည္းသက္သာသည္..။ အိုေက..။ သေဘၤာသီးအတြက္ အဆင္ေၿပၿပီ..။


သေဘၤာသီးနန္းဆြဲဖို႔ နန္းၿပား၀ယ္ရဦးမည္..။ ဆိုင္ေတြမွာေတြ႕သည္..။ ေစ်းက မသက္သာလွ..။ ဒါနဲ႔ တကူးတကကို တစ္ၿခားအရပ္ကိုသြားၿပီး နန္း၀ယ္လုိက္သည္..။ အိုေကၿပီ..။


ၾကက္သြန္ၿဖဴေလးဆီသတ္ၿပီး ဆီ၀ါခ်က္သည္..။ ဟမ္း..ေမႊးလွသည္..။


ပဲမွဳံ႕က လက္ေဆာင္ရတာ အစိမ္းမွဳ႕ံပဲရွိသည္..။ ကိစၥမရွိ..။ အိုးပူေပးကာ ပဲမွဳံ႕စိမ္းကိုေလွာ္လိုက္သည္..။ ပဲမွဳ႕ံအက်က္ၿဖစ္သြားၿပီ..။ လူၾကံဘာခံနုိင္မလဲေလ..။


သေဘၤာသီးကို အခြံႏႊာရသည္..။ ထက္ၿခမ္းခြဲကာ အေစ႔ထုတ္ရသည္..။ နန္းဆြဲရသည္..။ အစားအတြက္ဆို အပင္ပန္းခံသည္..။ နန္းဆြဲၿပီးသားသေဘၤာဖတ္ေလးမ်ားကို နွယ္ရလြယ္မည္႔ဇလံုၾကီးၾကီးထဲထည္႔ကာ ပဲမွဳံ႕..၊ ဆီက်က္..၊ ငါးငံၿပာရည္..၊ ဆား..၊ မန္းက်ည္းသီးမွည္႔ေရ..(ေရေဆးၿပီး ေရေႏြးစိမ္ထားသည္..။ အနွစ္ရလြယ္ေအာင္..။)..။ ပုစြန္ေၿခာက္မွဳံ႕ေလးေထာင္းကာထည္႔သည္...။ ပိုၿပီးခ်ိဳၿမိန္အရသာရွိေစသည္..။ အားရပါးရနွယ္ရသည္..။ လက္ေညာင္းေအာင္နွယ္ရတတ္သည္..။ အေပါ႔အငံၿမည္းၿပီး ပဲမွဳံ႕မ်ားမ်ားထည္႔ရသည္..။


အိုး... ေမႊးလွ၊ၾကိဳင္လွ၊စပ္လွေသာ အညာသေဘၤာသီးသုပ္ေလး စားရၿပီ..။ အိမ္အလြမ္းေၿပသည္..။ ေကာင္းေလစြ..။


မွတ္ခ်က္။ ။ ပဲမွဳံ႕ၿပတ္လပ္သြားလွ်င္ အာလူးကိုေပ်ာ႔ေအာင္ၿပဳတ္ၿပီး အေအးခံကာ သေဘၤာသီးနွင္႔ေရာနွယ္လည္းရသည္..။ ပဲမွဳံ႕ၿပတ္သြား၍ မစံပယ္ဒီနည္းကို အားကိုးေနရသည္..။ (ဤကားစကားခ်ပ္..။) ဓာတ္ပံုေနာက္မွတင္မည္..။ စာေရးခ်င္၍ ေကာက္ေရးထားလိုက္သည္..။

2 comments:

  1. ပံုက ေနာက္မွတင္မယ္ဆိုေတာ႔ ေနာက္တယ္ :)

    ReplyDelete