ညေနစာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ စပ္ခ်ဥ္ခ်က္..။




မရည္ရြယ္ဘဲ ခ်က္လိုက္ၿပီး မရည္ရြယ္ဘဲ ေဖ႔စ္ဘုတ္ေပၚ တင္လိုက္မိတဲ႔ ပို႔စ္ေလးပါ..။ စိတ္အေနွာင္႔အယွက္ ၿဖစ္သြားခဲ႔ေသာ္ ေတာင္းပန္ပါတယ္..။ ၿမန္မာနိုင္ငံကလူေတြအတြက္ ခ်ဥ္ေပါင္စပ္ခ်ဥ္ခ်က္က မထူးဆန္းေပမယ္႔ အေ၀းကလူေတြတစ္ခ်ိဳ႕အတြက္ စိတ္ရွိတိုင္းစားခြင္႔မရတဲ႔ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ..။


ခ်က္ခ်င္းခ်က္.. ခ်က္ခ်င္းတင္လုိက္တာပါ..။ အတင္းက်က္ခိုင္း အတင္းဓာတ္ပံုရိုက္တင္လိုက္တာပါ..။:D


လံုးခ်က္ခ်က္တာပါ..။ (ဟင္းခ်က္ရင္ စိတ္မရွည္လို႔ အမ်ားအားၿဖင္႔ ဟင္းေတြက မေကာင္းပါဘူး..။)

လြယ္လည္းလြယ္၊ ၿမန္လည္ ၿမန္..။ ၅ မိနစ္ေက်ာ္ေက်ာ္ပဲ ရွိမလား...။


ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္..၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး..၊ ဆႏြင္း..၊ ဆား..၊ ငပိ...နဲ႔ ဆီေတြအရင္ထည္႔ပါတယ္..။ မီးကလည္း ဖြင္႔ထားပါၿပီ..။ မီး နည္းနည္းနဲ႔ပဲ ခ်က္ေလ႔ရွိပါတယ္..။ မီးအၿမင္႔ၾကီး မသံုးပါဘူး..။


ဖ်စ္ဖ်စ္ၿမည္ၿပီး လံုးေနတံုး ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီ အစိပ္ၾကီးေတြလွီးထားတာကို ငရုတ္ဆံုနဲ႔ေထာင္းပါတယ္..။ ေထာင္းတာရၿပီဆို မီးဖိုေပၚကလံုးေနတာေတြနဲ႔ေရာထည္႔ၿပီး အားလံုးကိုေရာေခ်ေပးပါတယ္..။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကာင္႔ ေတာ္ေတာ္နဲ႔မေၿခာက္ပါဘူး..။


အဲဒီအခ်ိန္မွာပဲ ငရုတ္သီးအနီအစပ္ေတာင္႔ ေလးေတာင္႔ ငရုတ္ဆံုနဲ႔ေထာင္းပါတယ္..။ ေထာင္းေနတံုး အိုးက ကပ္ခ်င္လာပါၿပီ..။


ငရုတ္သီးခပ္ၿပီးတာနဲ႔ ငရုတ္ဆံုကိုေရနဲ႔က်င္းၿပီး ဆံုထဲကေရကို ဟင္းအိုးထဲထည္႔ပါတယ္..။ ေရနည္းနည္းခမ္းေအာင္ ေစာင္႔ရပါတယ္..။ ေရက ဆံုေဆးေရနဲ႔ပဲ ေလာက္ပါတယ္..။ ေရက ဆန္ခ်င္ခြက္နဲ႔ တစ္ခြက္စာေလာက္ပဲ ရွိပါမယ္..။ ဟင္းခ်ိဳတည္သေလာက္ မ်ားမ်ားမထည္႔ရပါဘူး..။ ေရခမ္းေအာင္ နည္းနည္းေစာင္႔ရပါတယ္..။


ဟင္းခပ္မွဳံ႔ထည္႔ဖို႔ေမ႔တာ ေနာက္မွ သတိရတယ္..။ ပုစြန္ေၿခာက္ေလးေထာင္းထည္႔ရင္ ပိုေကာင္းမယ္..။ ဒါမွမဟုတ္ ငါးငါးေသးေလးေတြထည္႔..။ ဒါမွမဟုတ္ ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြထည္႔..။ ဒါေတြကေတာ႔ Optional ေတြပါ..။ ရွိရင္ထည္႔လည္းရ မထည္႔လည္းရပါတယ္..။


မစံပယ္ခုမွခ်က္ရင္း ၿဖစ္သြားတာေလးပါ..။ ခ်က္နည္းမွားေနတယ္လို႔ လာမေၿပာေလာက္ဘူးလို႔ ထင္ပါရဲ႕..။ ၾကိဳကာထားတာပါ..။ ဟိုေန႔က ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တစ္ခု အေၿခအတင္ၿဖစ္ေနၾကတာေတြ႔လိုက္ရတယ္..။ မစံပယ္ေတာ႔ ဒီေလာက္ပဲခ်က္တယ္..။ ဒီေလာက္ဆို စားလို႔ၿဖစ္ပါၿပီ..။ စိတ္မရွည္တတ္ေတာ႔ အရမ္းဟင္းေကာင္းေတြစားဖို႔ မေမွ်ာ္လင္႔ဘူး..။ ကိုယ္႔ဘာသာစားလို႔ၿဖစ္ရင္ လံုေလာက္ပါတယ္..။

No comments:

Post a Comment